DOLAR 34,5746 0.27%
EURO 36,0290 -0.58%
ALTIN 2.999,851,29
BITCOIN 34088881.16329%
İstanbul
10°

AÇIK

06:23

SABAHA KALAN SÜRE

Ramazan sofralarında besleyici ve sağlıklı yiyeceklerine yer açın Sahurda peynir, iftarda yoğurt
  • HaberKenti
  • Gündem
  • Hayat
  • Ramazan sofralarında besleyici ve sağlıklı yiyeceklerine yer açın Sahurda peynir, iftarda yoğurt

Ramazan sofralarında besleyici ve sağlıklı yiyeceklerine yer açın Sahurda peynir, iftarda yoğurt

ABONE OL
Nisan 2, 2024 14:39
Ramazan sofralarında besleyici ve sağlıklı yiyeceklerine yer açın Sahurda peynir, iftarda yoğurt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan sofralarında peynir ve yoğurt her yaştan neredeyse herkesin tüketebildiği, sağlıklı ve besleyici yiyecekler olarak öne çıkıyor. Uzmanlar protein ve kalsiyum kaynağı süt ve süt eserlerinin tüketilmesini, sütle yapılan yemekleri ve tatlıları tavsiye ediyor.

Beslenme uzmanlarının aktardığı bilgilere nazaran, uzun süren açlık nedeniyle insan metabolizması yavaşlıyor. Bu nedenle daha az güç harcanıyor, beden hareketleri yavaşlıyor. Bu açlık müddetinde bedenin kendisini küçültmesi manasına geliyor. Şayet oruç periyodunda de başka günler kadar ya da daha çok besin tüketilirse beden yağlanıyor. Orucun açılmasıyla yemek yedikten sonra üşüme hissi ve akabinde uyku isteği ortaya çıkar. Bu aç kalan bedene süratli ve fazla ölçüde besin girmesiyle kan şekerinin süratle yükselmesi ve akabinde süratle düşmesinin yarattığı bir sonuçtur.

Türkiye’nin önde gelen süt ve süt eserleri markası Teksüt, bu süreci dengelemek ismine hem iftar hem de sahur sofralarında süt, peynir, yoğurt ve ayranın eksik edilmemesini öneriyor. 

Dengeli ve sağlıklı beslenmenin anahtarı 

Teksüt Satış Yöneticisi Murat Keleş Ramazan ayında olağan beslenme nizamından farklı bir nizama geçildiğine, öğün sayısının ve saatlerinin büsbütün değiştiğine dikkat çekti. Sütün ve ayranın, içerdiği vitaminlerle tamamlayıcı besin niteliği taşıdığını vurgulayan Murat Keleş, “Ayran terleme ile oluşan tuz ve mineral kaybını önlüyor, böylelikle bedendeki sıvı istikrarını sağlamaya yardımcı oluyor. Soğuk koruma edildiği için de serinletici tesiriyle hem ferahlatıyor hem de rahatlatıyor. Protein içeriği yüksek olan besinler midenin boşalma mühletini uzatarak acıkmayı geciktiriyor. Süt protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissine yardımcı oluyor.” dedi. Keleş, peynir, yoğurt ve bilhassa sütün tok tutan özelliğiyle Ramazan’da tercih edilmesinin istikrarlı ve sağlıklı beslenme açısından yarar sağlayabileceğini söyledi.

Ramazan sofrasında süt eserlerine yer açın

Murat Keleş, “sağlıklı ve istikrarlı bir Ramazan devri için; ‘süt, yoğurt, ayran, cacık, peynir, tereyağı üzere süt ve süt eserlerini ya da süt içeren, sütle yapılan yemek ve tatlıları sofralarınızdan eksik etmeyin” teklifinde bulundu. Keleş ayrıyeten, süt eserlerinin başta protein ve kalsiyum olmak üzere yağ, karbonhidrat, çeşitli vitaminler üzere içerikleriyle Ramazan devrinde de eşsiz ve besleyici birer besin öğesi olarak öne çıktığının altını çizdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.