Çiğli Belediyesi’nden Yerli Tarıma Takviye

Çiğli Belediyesi, “Tarladan Sofraya Yerli Tarım” projesi kapsamında kendisine ilişkin 57 dönümlük toprakta ekimi yapılan buğdaylardan 7 ton un elde etti. Elde edilen mahsullerin bir kısmı ile Grissini Atölyesi düzenlenirken, büyük kısmı halka dağıtıldı.

Tarımsal üretimi desteklemek ve üretimden elde ettiği mahsulleri halkın sofrasına taşımak için çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, kendisine ilişkin yerlerden hasat ettiği yerli buğday unu ile Grissini Atölyesi gerçekleştirdi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Bayan Hayat Merkezi’nde düzenlenen Grissini Atölyesine Çiğlili bayanlar ağır ilgi gösterdi. Atölyede teorik ve pratik olarak Grissini yapmanın inceliklerini öğrenen iştirakçiler hayli keyifli dakikalar yaşadı.

İhtiyaç sahiplerine dağıtılıyor

Çiğli Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü takımları, 57 dönümlük yerden elde edilen 7 tonluk unu, on kiloluk paketler haline getirerek belediyeye kayıt yaptıran muhtaçlık sahibi ailelere dağıtıyor.

Toprağın rahmeti halkın sofrasında

Konuyla ilgili araştırmalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Yerli tarımın değerine dikkat çekmek ve ekonomik düşünce yaşayan vatandaşlarımıza bir nebze olsun takviye olmak için ‘Tarladan Sofraya Yerli Tarım’ projemizi hayata geçirdik. İlçemiz hudutları içerisinde bulunan belediyemize ilişkin, ziraî üretime uygun yerlerimizde birinci kez ekim yaptık. Buradan elde ettiğimiz buğdayı işleyerek tam yedi ton un elde ettik. Mahsulümüzün bir kısmını düzenlediğimiz atölyelerde kullanıp kalan kısmını da gereksinim sahibi vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Ziraî üretimi desteklemeye ve vatandaşlarımızı bu üretim zincirine dahil etmeye yönelik çalışmalarımıza bundan sonraki süreçte de devam edeceğiz. Projede emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve Grissini Atölyemize katılan Çiğlili bayanlara teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Benzer Videolar