Egeli gastronomi takımı Azerbaycan’da Ege Mutfağını tanıttı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde program düzenlendi. Program çerçevesinde Ege Üniversitesi gastronomi takımı tarafından Ege mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi.Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen programa Büyükelçi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, diplomatik misyon temsilcileri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, Azerbaycan'ın sanat ve medya sektörlerinden seçkin isimler katıldı.İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Azerbaycan'ın başşehri Bakü’de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası aktiflikleri kapsamında, asırlık tanımlarla hazırlanmış Ege mutfağının sevilen lezzetlerini tanıttık. Kullanılan tüm gereçleri ülkemizden götürdük. Ege Üniversitesi Bağlantı Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi işbirliği ile Can Azerbaycan’da çok değerli bir gastrodiplomasi aktifliği düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Standımızda Türk gastronomisinde güçlü içeriği ile dikkat çeken Ege Mutfağından birbirinden lezzetli tanımları hem sergiledik hem de konuklara ikram ettik. Grubumuz, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi muvaffakiyetle temsil ederek, iştirakçilere ülkemizin varlıklı yemek kültürünü tanıttılar. Yaptıkları birbirinden hoş yemeklerle aktifliğe damgasını vurdular. Türk turizmine nitelikli katkı sunacağına inandığım bu değerli ve manalı tertipte vazife alan Bağlantı Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş hocamız başkanlığındaki takımımızı tebrik ediyorum” dedi.Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Turizm Fakültesi olarak başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye’nin sahip olduğu turistik kıymetlerin yanı sıra gastronomik pahaların de ön plana çıkarılması görünür ve bilinir olması için milletlerarası arenada bilimsel tanıtım faaliyetlerine ağır bir formda devam edeceklerini söyledi.“Ege’nin güçlü mutfağı görücüye çıktı”Etkinlikte konuklara; tarhana çorbası, Ege ekmeği, Ege otlu borani, semizotu, panço, yoğurtlu patlıcan, favadan oluşan mezeler, İzmir’in yöresel peynir ve zeytinleri ile Ege yöntemi zeytinyağlı baklalı enginar, kabak çiçeği dolması, yaprak sarma, asma yaprağı böreği, zeytin ezmesi, otlu börek, börülce salatası, zeytinyağlı biber dolması, taze fasulye, İzmir tarzı bademli peynirli fırında kabak, mücver ve karides güveç, İzmir köfte, Çeşme yordamı tesir kabak dolması, etli arapsaçı ile çeşme limonlu kaymaklı enginar tatlısı, sakızlı muhallebi, incir uyutması tatlısı ve çeşme limonatası, somata ve sübye içeceklerinden oluşan Ege menüsü ikram edildi.Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı