Milli Eğitim Bakanlığı İzmir Bölgesi Gastronomi Şenliği ve Yemek Yarışı, renkli imajlara sahne oldu.
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürlüğünce yürütülen Gastronomi Şenliği ve Yemek Yarışı, Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü-5 Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapıldı.
Türk mutfağının varlıklı lezzetlerinin tanıtıldığı aktifliğe; İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, Eğitim Müfettişleri Lideri Koray Aykurt, Vilayet Ulusal Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Yanlışsız, Karşıyaka İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Konak İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Serdal Şimşek, eğitim yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Türkiye’de 407 İzmir’de 33 Ekip Yarıştı
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce Türkiye’de 7 bölgede düzenlenen gastronomi şenliği ve yemek yarışı İzmir bölgesine; İzmir’den 25, Manisa’dan 8 mesleksel ve teknik Anadolu lisesi ve mesleksel eğitim merkezi katıldı. Türk mutfağı mirasının korunması ve mutfak sanatlarındaki ustalıkların gösterilmesinin amaçlandığı yarışta Türkiye genelinde 407 grup ve 1221 öğrenci yarıştı.
Festivalde, genç aşçılar mutfaktaki hünerlerini sergilerken hazırladıkları hoş yemeklerle iştirakçilere lezzet şöleni yaşattı.
Tüm gün süren tatlı rekabetin sonunda heyet tarafından yapılan değerlendirmede; birinciliği Konak Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Yusuf Sinan Kuşçu, Zehra Yıldızoğlu ve Yağmur Çınar alırken ikinciliği de Bornova Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Büşra Ergen, Ragıp Şahin ve Berivan Yıldız aldı. Üçüncülük mükafatına ise Konak Beştepeler Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Eylül Düşden, Cüneyt Sarıkurt ve Bilal Aktar layık görüldü. Müsabakada dereceye girenlere mükafatları, İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi tarafından verildi.
“Mutfak Kültürü, Toplumların Kimliğini Var Eden Bedellerden Biridir”
Gastronomi şenliğinde konuşan İzmir Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi, “Kültürel manada toplumların kimliğini var eden bedellerden biri olan mutfak kültürü, tarih boyunca farklı kültürlerin etkileşimiyle şekillenerek kendine has bir nitelik kazanmıştır. Binlerce yıllık geçmişiyle Türk mutfağı, Orta Asya’nın bereketli topraklarından Anadolu coğrafyasına uzanan bir lezzet seyahatidir. Bu çeşit müsabakalar, meslek liselerimizin yiyecek içecek hizmetleri alanında eğitim gören evlatlarımıza, mutfak sanatlarındaki ustalıklarını gösterme ve Türk mutfağının varlıklı geçmişini gelecek jenerasyonlara aktarma fırsatı sunuyor.” diyerek müsabakaya katılan tüm öğrencileri tebrik etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.