Türk gastronomisini ileri taşıyacak şef adaylarının yetişmesine katkı sağlayacak Labada Gurme Uygulama Mutfağı, en son teknolojiye sahip çağdaş donanımı ve geniş alanıyla dikkat çekiyor.
Hikayesine BND Group çatısı altında Denizli’de başlayan Labada, Denizli’nin simge restoranı olarak bölgenin gastronomi birikimine ve kültürel zenginliğine sahip çıkıyor. Brasserie konseptinin yanında yenilikçi ve özgün anlayışa sahip patisserie ve catering hizmetleriyle de bölgedeki konuklarına hizmet veren Labada, Türk mutfağı ve gastronomisinin gelişimine katkı sağlamak hedefiyle ülkemizin esaslı üniversitelerinden Pamukkale Üniversitesi ile bir iş birliğine imza attı. Turizm Fakültesi’ne bağlı olan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde bir uygulama mutfağını hayata geçiren Labada, şef adaylarının muhtaçlığı olan tüm ekipmanları ve donanımı içeren mutfakla bütüncül gastronomi yaklaşımını geleceğe taşıyor.
Öğrencilere pratik hünerlerini geliştirme ve çeşitli mutfak kültürlerini keşfetme fırsatı sunan Labada Gurme Uygulama Mutfağı hakkındaki ayrıntılar ise şöyle; 110 metrekarelik geniş alana sahip öğrencilere rahat bir çalışma ortamı sağlayan mutfağın paklık ve sistem açısından değerli olan bulaşıkhanesi ise 10 metrekarelik bir alana yayılmış durumda. Mutfağın pastane kısmında, tatlı ve pastane eserleri üzerinde çalışmak isteyen öğrenciler için 12 metrekarelik özel bir alan da bulunuyor. Bu kısım, öğrencilerin yaratıcılıklarını sergilemelerine ve pratik maharetlerini geliştirmelerine imkan tanıyor. Mutfak ayrıyeten dışarıya çıkan art kapı ve bina içinden girişe imkan sağlayan ön kapı üzere pratik erişim noktalarına sahip. Bu özellikler de öğrencilerin inançlı ve kolay bir halde mutfak alanına erişmelerini sağlıyor.
Labada Gurme Uygulama Mutfağı’nda öğrencilerin alacağı dersler ortasında; Temel Mutfak Uygulamaları, Türk Mutfağı ve Dünya Mutfakları üzere çeşitli dersler bulunuyor. Türk Mutfağı dersleri, öğrencilere klâsik Türk yemeklerinin hazırlanması, sunumu ve servisi konusunda kapsamlı bir eğitimi içerirken, Dünya Mutfağı dersleri ise öğrencilere farklı kültürlerin yemek pişirme tekniklerini ve lezzetlerini keşfetme fırsatı veriyor. İtalyan, Fransız, Çin, Hint ve Japon mutfakları üzere çeşitli kültürlerin yemekleri üzerinde ağırlaşan bu derslerde öğrenciler, memleketler arası mutfaklarda uzmanlaşma fırsatı yakalıyor. Toplamda 1440 öğrenci, Labada Gurme Uygulama Mutfağı’nda Türk ve dünya mutfakları konusundaki pratik marifetlerini, ileri donanım ve son teknoloji ile donatılmış bir alanda geliştirme fırsatı bulacak. Türk mutfağının geleceğini temsil eden şef adayları, tıpkı Labada üzere köklerinden aldıkları kültürel mirası ileri taşıyacak bir vizyonla Türk gastronomisini ileri taşıyacak elçiler olacak.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024GÜNDEM
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024SPOR
21 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.