Gastroshow’un panelinin özel oturumunda konuşan Şef Somer Sivrioğlu, “Biz şefler olarak yaratıcılığı ve el emeğini ön plana çıkardığımız için sanat yapıtı niteliğinde tabaklar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz bu açıdan restoranlarımıza gelen müşterilerimize sanat yapıtı niteliğinde yemekler sunarak onları keyifli etmeye çalışıyoruz” dedi.
Avustralya’da Türk mutfağını çok sevdiklerini ve oradan konukları Türkiye’nin dört bir yanına götürdüklerini anlatan Şef Somer Sivrioğlu, “Bu hem mutfağımızı tanıtmak hem de kültürümüzü onlara anlatmak için büyük değer taşıyordu. Türk mutfağı hakkında yazılan yemek kitaplarımızı tüm dünyaya okutmamız gerekiyor. Bu hem kültürümüzü hem de mutfağımızı tanıtmak açısından kritik bir kıymete sahip. Ülkemizde Türkçe çok düzgün gastronomi kitaplarımız var lakin bunların çevrilip tüm dünyaya satılması gerekiyor” diye konuştu.
“Coğrafi işaretli eserlerden yemekler yapmak mutfağımızı ve eserlerimizi dünyaya anlatmamızda kıymetli bir rol oynuyor”
Son 7 senede TV programlarıyla gastronominin halka yayılmasında büyük rol oynadıklarına inandığını söyleyen Sivrioğlu, “Şefler olarak hoş yemek yapıp bunu da insanlarımıza anlatma konusunda biraz olsun katkımız olduysa bu bizi memnun eder. Biz programlarımızda ülkemizde coğrafik işaretli eserlerden yemekler yapılmasına değer veriyoruz. Zira bu mutfağımızı ve eserlerimizi dünyaya anlatmamızda kıymetli bir rol oynuyor. Biz şefler olarak yaratıcılığı ve el emeğini ön plana çıkardığımız için sanat yapıtı niteliğinde tabaklar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Biz bu açıdan restoranlarımıza gelen müşterilerimize sanat yapıtı niteliğinde yemekler sunarak onları memnun etmeye çalışıyoruz” diye söz etti.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024GÜNDEM
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024SPOR
24 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.